Nieuw!
Design Your Own Floor! Ontwerp uw eigen kraamhokvloer online en krijg direct een offerte toegestuurd.

Brandklasse roostervloeren

Datum: 1/12/2015

 

Geachte relatie,

Er is momenteel onduidelijkheid in de markt over de brandklasse die nodig is voor de roostervloeren van uw stal. Wanneer is het verplicht en aan welke eisen moet het voldoen? Om te voorkomen dat hier onnodig extra kosten aan gemaakt worden, hebben wij dit samen met Interpolis op een rijtje gezet voor u. Alle onderbouwing hiervoor kunt u terugvinden bij www.bouwbesluitonline.nl, voornamelijk in de artikelen 2.66 en 2,67.

  • Vergunningen die ingediend zijn na 1 april 2014, zijn verplicht om roostervloeren te gebruiken die minimaal voldoen aan Europese brandklasse Dfl-S1. Dit is volgens een update van het bouwbesluit 2012, wat in is gegaan op 1 april 2014.
  • Vergunningen die vòòr 1 april 2014 zijn aangevraagd, hebben geen brandklasse verplichting vanuit het bouwbesluit.

Er zijn 2 brandklasses:

  • Standaard vloeren, rooster vloeren etc. moeten minimaal voldoen aan Dfl-S1 (artikel 2.69 bouwbesluit, beloopbaar vlak)
  • Voor vluchtwegen, beschermde vluchtwegen gelden zwaardere eisen, minimaal brandklasse Cfl-S1. Dit geld alleen voor bijvoorbeeld centrale gangen van stallen.

Vereijken zal u op zeer korte termijn kunststof roosters kunnen aanbieden met brandklasse Dfl-S1, voor de vergunningen die na 1/4/2014 aangevraagd zijn.

Voor vragen kunt u altijd bij ons, bij Interpolis of bij uw eigen verzekeraar terecht.

 

Namens Vereijken PigFlooring,

 

Erwin Braak (Interpolis)                         Bart Hooijer (Vereijken PigFlooring)

T: +31 6 3044 6280                                    T: +31 6 1164 7553